NOVI POSLOVI


STADION FK„METALAC" GORNJI MILANOVAC

U oktobru smo započeli radove na izgradnji glavnog gradskog stadiona u Gornjem Milanovcu, koji sa 85 % sredstava finansira kompanija "Metalac", a fudbalski klub „Metalac" sa 15% učešća. Vrednost investicije je oko tri miliona evra, a opština Gornji Milanovac i Vlada Srbije učestvuju ustupanjem zemljišta, oslobađanjem komunalnih doprinisa i uređenjem komunalne infrastrukture i pristupnih puteva. - Na tenderuje učestvovalo petnaestak izvođača, a mi smatramo da smo, zbog ranije vrlo uspešne saradnje sa „Amigom" izabrali najboljeg - ocenio je prilikom polaganja kamena temeljca Petrašin Jakovljević, direktor Kompanije„Metalac".
Za naše preduzeće izgradnja ovog stadiona biće značajna referenca zato što smo u poslednje vreme bili angažovani na izgradnji dosta sportskih objekata. „Amiga" svoju šansu vidi i u projektu kojim Fudbalski savez Srbije planira da osvetljavanjem osavremeni deset fudbalskih stadiona u zemlji, budući da trenutno samo tri stadiona u Srbiji imaju osvetljenje.
Moderan stadion u Gornjem Milanovcu projektovan je po svim standardima FIFA i DEFA, imaće tribine sa 4.400 mesta za sedenje, 160 mesta u VIP ložama, reflektorske osvetljenje i mogućnost snimanja utakmica. Glavni projekat novog stadiona, bruto površine od skoro 7.000 kvadratnih metara izradio je užički „Konstruktor". Površina svih pratećih sadržaja je oko 4.400 kvadrata, od čega se najveći deo odnosi na prostorije i infrastrukturu potrebnu za rad kluba i udobnost gledalaca, dok je ostalo poslovni prostor.
- Preduzeće „Konstruktor" već je, na obostrano zadovoljstvo, sarađivalo sa „Amigom" na izgradnji sportske haleuZrenjaninu, pa se i ovde nadamo uspešnoj saradnji- rekao je Dušan Nikolić, vlasnik firme„Konstruktor" iz Uzica.
Radovi se odvijaju žestokim tempom u nepovoljnim vremenskim uslovima, što nam znatno otežava posao i povećava troškove gradnje, ali smo spremni da uložimo maksimalne napore kako bismo ispoštovali investitora i ugovorene obaveze. Prva faza izgradnje stadiona (teren i tribine) biće završena do kraja juna ove godine.
Bazne stanice za „TELEKOM SRBIJA"

Za mobilnog operatera „Telekom Srbije" „Amiga" konstantno radi na izgradnji baznih stanica mobilne telefonije. Pri kraju su radovi na izgradnji Jelekomove" bazne stanice u Aranđelovcu, u prostoru „Elektrporcelana" skoro smo završili radove na lokaciji u Sjenici, na tri lokacije u Beogradu, a kada vremenski uslovi budu dozvolili započećemo radove na dve nove lokacije u brdsko-planinskim predelima: jedna Je kod Aleksandrovca, a druga između Pirota i Babušnlce.

SADRŽAJ