Kontrola leta Lađevci

5"Amiga" je bila nosilac konzorcijuma koji je, od temelja do krova, uključujući i kompletnu infrastrukturu, izgradio zgradu kontrolnog tornja aerodroma Morava u Lađevcima. Ovaj aerodrom se prema davnašnjoj ideji iz vojnog ubrzano prilagođava za civilni vazdušni saobraćaj.
Radovi su izvedeni za 6 meseci i na njega mogu da sleću civilni avioni veličine do 100 putnika. Time je ovaj, ranije isključivo vojni aerodrom počeo da funkcioniše kao mešovita civilno- vojna avio luka. Kompletno praćenje i upravljanje civilnog saobraćaja obavlja se pomoću novo- montiranih uređaja sa ovog kontrolnog tornja.
Vrednost investicije iznosila je više od dva miliona evra i zbog složenosti i obima posla na njemu je bilo angažovano, u nekim trenutcima i do 200 radnika. U okviru projekta "Amiga" je izvela i radove na izgradnji kotlarnice, toplovoda, trafostanice, energetskog privoda, saobraćajne infrastrukture i parkirališta, sistema za snabdevanje vodom, uređaja za tretman otpadnih voda i sistema odvoda i kompletne komandno signalne radove na postojećoj vojnoj pisti, kako bi se ista uključila u sistem kontrolnog tornja za civilni aerodrom.
Gradnja kontrolnog tornja u Lađevcima predstavlja veliku referencu Amigi, jer je naše preduzeće dokazalo da može da zadovolji sve uslove koje zahteva izgradnja ovako specifičnog objekta u koji je ugrađena najsavremenija oprema.

 Lađevci  Lađevci  Lađevci
 Lađevci  Lađevci  Lađevci